Tämän päivän merkittäviä ohjaajia

Christopher Nolan

30. heinäkuuta 1970 Lontoossa syntynyt Christopher Nolan nousi maailmanmaineeseen toisella täyspitkällä ohjauksellaan Memento, joka poiki Nolanille ja hänen veljelleen myös Oscar-ehdokkuuden parhaasta käsikirjoituksesta. Myöhemmin Nolanille tarjottiin ohjaajan roolia huippusuosituiksi nousseissa Batman Begins, Yön ritari ja Yön ritarin paluu -elokuvissa. BBC:n kriitikot ovat myös äänestäneet Nolanin ohjaamat Inceptionin, Mementon ja Yön ritarin 2000-luvun sadan parhaan elokuvan joukkoon.

Quentin Tarantino

27. maaliskuuta 1963 Tennesseessä syntyneen Quentin Tarantinon tyylistä on kasvanut yksi elokuvamaailman huomiota herättävimmistä ohjaustyyleistä. Tarantinon läpimurtoelokuvana pidetään vuonna 1994 ilmestynyttä Pulp Fictionia, joka toi Tarantinolle myös kaksi Oscar-ehdokkuutta, joista hän voitti parhaan käsikirjoituksen Oscar-palkinnon. Muita tunnettuja Tarantinon mestariteoksia ovat muun muassa Kill Bill, Reservoir Dogs ja Django Unchained.

Guillermo del Toro

9. lokakuuta 1964 Guadalajarassa syntynyt Guillermo del Toro on noussut maailmanmaineeseen erityisesti taiteellisen ja hyvin toteutetun kauhufantasian ansiosta. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat muun muassa Pan’s Labyrinth, Hellboy, Pacific Rim, Crimson Peak ja Shape of Water. Del Toro on vastaanottanut yli 200 eri elokuva-alan ehdokkuutta, joista hän on voittanut lähes sata.

David Fincher

28. elokuuta 1962 Coloradossa syntynyt David Fincher aloitti uransa animaattorina ja musiikkivideoiden ohjaajana, mutta päätyi valkokankaalle 1992 ilmestyneessä Alien 3 -elokuvassa. Tämän jälkeen Fincher ohjasi useita täysosumiksi nousseita elokuvia mukaan lukien Seitsemän, Fight Club, Zodiac ja Benjamin Buttonin uskomaton elämä, joka poiki Fincherille myös Oscar-ehdokkuuden.