Nuoremman sukupolven tähtiä

Natalie Portman

9. kesäkuuta 1981 Jerusalemissa syntynyt Natalie Portman on palkittu näyttelijä, joka on tullut tunnetuksi vahvoista rooleistaan elokuvissa Tähtien Sota, V niin kuin verikosto, Black Swan, Iholla ja Kuningattaren sisar. Portman on voittanut parhaan naispääosan Oscar-palkinnon Nina Sayersin roolistaan elokuvassa Black Swan.

Jennifer Lawrence

15. elokuuta 1990 Louisvillessä syntynyt Jennifer Lawrence loikkasi kuuluisuuteen vuoden 2010 elokuvasta Winter’s Bone, josta hän sai myös Oscar-ehdokkuuden. Myöhemmin hän tuli tunnetuksi elokuvasarjasta Nälkäpeli. Vuonna 2012 Lawrence voitti ensimmäisen Oscarinsa parhaasta naispääosasta elokuvassa Unelmien pelikirja ja hänestä tuli samaisen kategorian kaikkien aikojen toiseksi nuorin voittaja Marlee Matlinin jälkeen.

Michael Fassbender

2. huhtikuuta 1977 Heidelbergissä syntynyt Michael Fassbender on tullut tunnetuksi rooleistaan elokuvissa Kunniattomat paskiaiset, X-Men, Prometheus, Alien: Covenant, 12 Years a Slave ja Steve Jobs, joista kahdesta viimeisimmästä Fassbender sai myös parhaan miespääosan Oscar-ehdokkuudet vuosina 2014 ja 2016.

Tom Hardy

15. syyskuuta 1977 Lontoossa syntynyt Tom Hardy on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta näytellä useissa kymmenissä huippuelokuvissa, joita ovat esimerkiksi Inception, Isku Mogadishuun, Marie Antoinette, Yön ritarin paluu, Mad Max: Fury Road ja Star Trek: Nemesis. Hardy on vastaanottanut uransa aikana 95 elokuva-alan ehdokkuutta ja voittanut niistä 17. Hän sai myös Oscar-ehdokkuuden parhaasta miessivuosasta Leonardo Di Caprion tähdittämässä elokuvassa The Revenant.

Jake Gyllenhaal

19. joulukuuta 1980 Los Angelesissa syntynyt Jake Gyllenhaal sai ensimmäisen pääosansa jo vuonna 1999 elokuvasta Lokakuun taivas. Myöhemmin urallaan Gyllenhaal on näytellyt monissa menestyksekkäissä elokuvissa, Donnie Darko, The Day After Tomorrow, Brokeback Mountain ja Zodiac mukaan lukien. Gyllenhaal on vastaanottanut uransa aikana yli sata elokuva-alan ehdokkuutta ja ollut ehdolla myös Oscarin voittajaksi parhaasta miessivuosasta elokuvassa Brokeback Mountain.

Joseph Gordon-Levitt

17. helmikuuta 1981 Los Angelesissa syntynyt Joseph Gordon-Lewitt aloitti näyttelijän uransa suositussa komediasarjassa Kolmas kivi auringosta. Myöhemmin Gordon-Lewitt esiintyi myös valkokankaalla palkituissa elokuvissa 500 Days of Summer, Lincoln, Looper ja Yön Ritari. Gordon-Lewit on nuoresta iästään huolimatta vastaanottanut yli 80 elokuva-alan ehdokkuutta ja voittanut niistä 21.

Marion Cotillard

30. syyskuuta 1975 Pariisissa syntynyt Marion Cotillard nousi kansainväliseen maailmanmaineeseen vuonna 2007 elokuvasta Pariisin varpunen. Myöhemmin urallaan Cotillard on esiintynyt muun muassa Public Enemies-, Midnight in Paris-, Yön ritarin paluu- ja Macbeth-elokuvissa. Cotillardista tuli myös kaikkien aikojen ensimmäinen ranskalainen näyttelijä, joka on voittanut parhaan naispääosan Oscarin ranskankielisestä elokuvasta.

Hilary Swank

30. heinäkuuta 1974 Nebraskassa syntynyt Hilary Swank on näytellyt useissa kriitikoiden ylistämissä elokuvissa, joista mainitsemisen arvoisia muun muassa Million Dollar Baby, Boys Don’t Cry, P.S. Rakastan sinua ja Musta Dahlia. Swank on voittanut parhaan naispääosan Oscar-palkinnon Maggie Fitzgeraldin roolista elokuvassa Million Dollar Baby ja Brandon Teenanin roolista elokuvassa Boys Don’t Cry.

Christian Bale

30. tammikuuta 1974 Walesissa syntynyt Christian Bale on tullut tunnetuksi rooleistaan elokuvissa Amerikan psyko, Batman-trilogia, The Machinist, The Prestige, American Hustle ja Terminator – Pelastus. Bale on vastaanottanut huimat 190 elokuva-alan ehdokkuutta ja voittanut niistä peräti 75, Oscar-palkinto parhaasta miessivuosasta mukaan lukien.