Hoida ensin rakennusprojekti loppuun – nauti sitten ihanista jouluelokuvista

Ihmiset rakastavat jouluelokuvia, joiden fiilisteleminen alkaakin monilla jo marraskuun puolella. Toki uusia jouluelokuvia julkaistaan jatkuvasti, mutta maailmasta löytyy joitakin jopa legendaarisia jouluelokuvia, jotka kuuluvat monien suosikkeihin. Nämä elokuvat katsotaan aina joulun aikaan tai vähän ennen joulua joka vuosi.

Elokuvien katsominen onkin rentoutumista parhaimmillaan. Jos pitkä päivä on kulunut töissä tai vaikka remontoidessa, on illalla mukava rentoutua. Varsinkin remontoidessa puutavara on voinut olla painavaa ja työ fyysistä. Rakennusprojektit vievät aikaa ja kuluttavat voimia, joten niistäkin tarvitsee välillä pienen tauon. Raskaan projektin jälkeen ei ole mitään parempaa kuin istua sohvalla ja nauttia elokuvaviihteestä. Mitkä siis ovatkaan jouluelokuvien klassikkoja? Lue lisää ja tutustu jouluelokuviin, jotka jokaisen tulisi nähdä.

Yksin kotona -elokuvat

Kukaan ei ole voinut välttyä Macaulay Culkinin esittämän Kevin McCallisterin huonon tuurin seuraamiselta. Kyseessä ovat siis tietysti Yksin kotona -elokuvat ja nimenomaan osat yksi ja kaksi. Elokuvia on tehty yhteensä neljä kappaletta, mutta kaksi ensimmäistä niistä ovat suorastaan klassikoita. Ensimmäinen näistä sai ensi-iltansa vuonna 1990 ja toinen vuonna 1992. Ensimmäinen Yksin kotona alkaa siitä, kun McCallisterit sukulaisineen ovat lähdössä jouluksi Pariisiin. Perheen nuorin poika, Kevin, jää kuitenkin pois matkasta ja jää yksin kotiin jouluksi. Murtovarkaat piinaavat McCallisterien kotikatua. Myös Kevin joutuu taistelemaan kotinsa puolesta, eivätkä murtovarkaat osaa odottaa pienen pojan tekevän sellaista vastarintaa kuin mihin Kevin pystyy.

Yksin kotona 2 – Eksynyt New Yorkissa taas lähtee samanlaisista lähtökohdista. Tällä kertaa McCallisterit sukulaisineen ovat lähdössä jouluksi Floridaan. Kevin lähtee muiden mukana kotoa, mutta kadottaa perheenjäsenet lentokentällä. Floridan sijaan Kevin matkustaakin New Yorkiin, jossa hän muun muassa kirjautuu luksushotelliin ja käyttää isänsä luottokorttia surutta. Samassa kaupungissa ovat myös vankilasta karanneet rosvot Harry ja Marv. Kyseessä on sama kaksikko, jonka Kevin passitti vankilaan elokuvasarjan ykkösosassa. On siis selvää, että myös New Yorkissa Kevin joutuu moniin seikkailuihin ennen kuin hän pääsee turvallisesti perheensä pariin.

Joulupuu on kärvennetty

Kuten elokuvan nimikin jo kertoo, kyseessä on hillittömän hauska komedia joulusta, jolloin oikeastaan mikään ei mene putkeen. Joulupuu on kärvennetty kertoo Griswoldin perheen joulusta, jolloin perheen isä odottaa saavansa suuren bonuksen. Hän valmistautuu jouluun tuhansin valoin, joiden asettelu itsessään tuottaa jo tuskaa. Kun tähän samaan soppaan lisätään vielä yllättäen saapuvat sukulaiset, on sekamelska valmis. Elokuva on erittäin hauska, mutta samalla siinä voi aistia kaikkien meidän tunteman joulustressin, kun asiat eivät tunnu loksahtavan paikalleen.

Skipataan joulu

Skipataan joulu on myös hauska tarina avioparista, jonka aikuinen lapsi on muuttanut muualle opiskelemaan. Pariskunta odottaa lastansa kotiin jouluksi, mutta yllättäen he saavatkin ilmoituksen, että tytär ei pääse kotiin jouluksi. Pariskunta aikookin siis jättää joulun välistä ja sijoittaa jouluun menevät rahat Karibian risteilyyn. Naapurit eivät ole ajatuksesta yhtään innoissaan, vaan yrittävät painostaa pariskuntaa virittämään jouluvalot. Yllättäen tilanne kääntyy jälleen päälaelleen, kun tytär ilmoittaakin olevansa tulossa vuorokauden sisällä kotiin uuden poikaystävänsä kanssa. Pariskunnalla on vain vähän aikaa laittaa koti joulukuntoon.