Katsomisen arvoisia 2000-luvun elokuvia

Monista 2000-luvun elokuvista on kasvanut edeltäjiensä tavoin niin kriitikoiden kuin katsojienkin rakastamia klassikkoelokuvia, joiden tyylilajista löytyy vaihtoehtoja lähes jokaiseen makuun. Listaamme seuraavaksi loistavia 2000-luvun elokuvia, jotka jokaisen tulisi nähdä elämänsä aikana vähintään kerran.

Unelmien sielunmessu (Requiem for a Dream 2000)

Coney Islandilla asuvan neljän ihmisen todellisuuden ja fantasian rajamailla vellovat utopiat alkavat romahtaa, kun heidän huumeriippuvuutensa ottaa heistä vallan.

Tämä Darren Aronofskyn ohjaama rankka kuvaus äänestettiin vuonna 2016 BBC kyselyssä sadan parhaan elokuvan joukkoon.

Avatar (2009)

Pandora-kuuhun lähetetyn halvaantuneen entisen merimiehen Jake Sullyn maailma repeytyy kahtia hänen yrittäessään päättää, seurasiko käskyjä vai suojelisiko sitä maailmaa, josta hänelle on tullut kuin oma koti.

Titanic-ohjaaja James Cameronin ohjaama mestariteos oli maailman tuottoisin elokuva aina heinäkuuhun 2019 saakka.

Walk the Line (2005)

Tarina countrylegenda Johnny Cashin elämästä aina laulajan varhaisimmista ajoista ​​Arkansasin puuvillatilalla Memphisin Sun Recordsiin, jossa Cash levytti yhdessä muun muassa Elvis Presleyn, Jerry Lee Lewisin ja Carl Perkinsin rinnalla.

James Mangoldin ohjaamassa draamassa Reese Witherspoon voitti roolistaan sekä Oscarin, Baftan, Golden Globen että SAG-palkinnon parhaana naispääosan esittäjänä.

Yön ritari (The Dark Knight 2008)

Kun hullu Jokeri alkaa kylvää tuhoa ja kaaosta Gothamissa, on Batmanin otettava käyttöön kaikki kykynsä ja voimansa kaupunkinsa pelastamiseksi.

Tämä Christopher Nolanin ohjaama toimintaelokuva voitti kaksi Oscar-palkintoa ja oli ehdolla yhteensä kahdeksassa eri kategoriassa.