70-, 80- ja 90-luvun merkittäviä ohjaajia

Steven Spielberg

18. joulukuuta 1946 Ohiossa syntynyt Steven Spielberg on tullut tunnetuksi uransa aikana lukuisista ohjauksistaan erityisesti jännitys- ja toimintaelokuvien parissa. Hänen kättensä töitä ovat muun muassa Tappajahai, Kadonneen aarteen metsästäjät, E.T., Indiana Jones ja Jurassic Park. Spielbergillä on tällä hetkellä huimat 17 Oscar-ehdokkuutta ja kolme niistä on johtanut voittoon.

Martin Scorsese

17. marraskuuta 1942 New Yorkissa syntynyt Martin Scorsese on tullut tunnetuksi erityisesti Robert De Niron tähdittämistä menestyselokuvista Taksikuski, Cape Fear, New York, New York ja Mafiaveljet. Vuonna 2006 Scorsese voitti viimein parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon elokuvastaan The Departed oltuaan ehdokkaana jo yhteensä seitsemän kertaa.

Ridley Scott

30. marraskuuta 1937 South Shieldsissä syntynyt Ridley Scott aloitti uransa Britanniassa ohjaamalla BBC:n TV-sarjoja. Myöhemmin hän siirtyi valkokankaille debyytillään Kaksintaistelijat, joka poiki Scottille ohjaajan roolin menestyksekkäässä kauhuelokuvassa Alien – kahdeksas matkustaja. Myöhemmin Scott on ohjannut useita kymmeniä elokuvia mukaan lukien Hannibal, Gladiaattori sekä Thelma ja Louise. 133 elokuva-alan ehdokkuuden joukosta Scott on voittanut tähän mennessä jo yli 40 eri palkintoa.

Francis Ford Coppola

7. huhtikuuta 1939 Detroitissa syntynyt Francis Ford Coppola lienee tällä hetkellä yksi Hollywoodin arvostetuimpia, mutta samalla kiistellyimpiä elokuvaohjaajia. Coppola tunnetaan erityisesti mestariohjauksistaan Kummisetä-trilogia, Ilmestyskirja. Nyt, Keskustelu ja Cotton Club. Coppola on ollut uransa aikana ehdolla Oscar-voittajaksi kymmenen kertaa, joista viisi johti voittoon.